Avtal om retroaktiva höjningar av doktorandstegarna

I fredags, den 9 november, enades personalorganisationerna och arbetsgivaren om en retroaktiv höjning av de befintliga doktorandstegarna med två procent från 1 oktober 2010 och ytterligare två procent från 1 oktober 2011.

För framtiden finns det flera olika modeller som nu diskuteras och analyseras av parterna. Vi hoppas ha ett nytt avtal klart under våren.

10 Comments Post a Comment
 1. E skriver:

  Vad bra att det är klart, när kommer man få den retroaktiva lönen utbetald?

 2. Sofie Krantz skriver:

  Hej!

  Vad har gjorts för att utjämna löneklyftan mellan Växjös och Kalmars doktorander?
  Ett generellt procentuellt påslag torde väl innebära att skillnaderna mellan lärosätena snarare ökar än minskar. Anmärkningsvärt!

  MVH Sofie

  • Anders skriver:

   De ortsbundna stegarna skall fasas ut, men bedömningen var att de doktorander som går på de nuvarande stegarna skulle ha rätt till (i princip) samma löneutveckling som övriga anställda, oavsett vilken stege de går på. Avtalet berör överhuvud taget inte vilken konstruktion doktorandlönerna skall ha i framtiden, men det är fullständigt klart att det inte skall finnas skillnader beroende på ort.
   Löneskillnader mellan doktorander vid Lnu existrerar för övrigt inte endast mellan doktorander på olika orter.

 3. Jörgen Forss skriver:

  Var kan jag hitta information om hur doktorandstegarna vid Lnu ser ut?

 4. P skriver:

  Jag skulle vilja veta hur det kommer sig att vi som anställdes i år (enligt uppgift) som doktorander inte fått del av de retroaktiva höjningarna av lönestegen. Rimligen ska det vara så att vi får del av dessa då försenade löneförhandlingar givit oss en lägre ingångslön än den vi skulle haft om förhandlingarna hade avslutats i tid.

 5. P skriver:

  OK, det låter bra. Det personalavdelningen svarade mig var att jag inte skulle få någon löneförhöjning som rörde -10/11 eftersom jag anställdes i år, men vad jag vet är detta felaktigt.

Leave a Reply