Björn Albin in memoriam

Vi har tagit emot beskedet att vår vän Björn Albin, styrelseledamot i Saco-S och ordförande i SULF, har lämnat oss.

Björn var välkänd för många människor vid vårt lärosäte. Han tillhörde de vårdlärare som kom från Landstingets vårdutbildning när den blev en del av dåvarande Växjö högskola. Han har varit en uppskattad lärare och handledare och har gjort engagerade insatser för universitetets internationella verksamhet. Som docent i vårdvetenskap handledde han flera doktorander.

I det fackliga arbetet var Björn principfast, pliktmedveten och alltid beredd att, med stor integritet, försvara en medlem som hade kommit i kläm. Han var engagerad och jordnära, en god lyssnare med djupt allvar men också med en portion humor. Han lämnar ett stort tomrum efter sig.

Våra tankar går till Björns familj och anhöriga.

Björn är mycket sörjd och mycket saknad.

Styrelsen och Mitsuru Suzuki

7 Comments Post a Comment
 1. Mosad Zineldin skriver:

  Jag fortfarande kan inte tro på vad jag nu laser om vår kära vän Björn. Jag nyligen hade mycket tät kontakt med honom. Jag alltid fick en riktigt stöd av honom, Han fans alltid för andra. Det är en stor förlust för mig, för universitetet och för mänskligheten.
  STILL UNBELIVABLE!!!!!
  GOD BELSS HIM

 2. Bo Hagström skriver:

  Jag delar starkt alla positiva omdömen som styrelsen och ordf. i SACO har förmedlat om Björn. Förutom som kollega vid Linnéuniversitetet, hade jag förmånen att träffa Björn ganska mycket vid forna Vårdhögskolan i Växjö under en period som utlånad lärarfortbildare från Lund. Björn, som var en av de senaste, som jag träffade i Växjö, innan min pensionsperiod nyligen inleddes, var alltid en bra vän och kollega att stöta på i korridorerna. Ofattbart att han nu har lämnat oss!

 3. Anders skriver:

  Det finns nu en minnesbok där den som vill kan skriva en sista hälsning. Boken kommer att lämnas till Björns anhöriga. Den ligger i HV:s fikarum i Växjö, K-huset, plan 3. Boken kommer troligen att ligga kvar fram till minnesstunden. Information om denna kommer ut på ”Medarbetare” när det blir aktuellt.

 4. Mirza Baig skriver:

  Väldig väldig sorgligt – vi kommer att sakna honom. Håller med vad andra och Saco Styrelsen har skrivit om honom.

 5. Nils Nilsson skriver:

  Mycket sorgligt och svårt att ta till sig. Jag mötte Björn i internationaliseringskommitten där han gjorde ett stort och förtjänstfullt arbete. Kunnigt, välbalanserat och lösningsorienterat bidrog han förtjänstfullt till lösningar på våra ibland knepiga frågor. Stor tomhet råder.

 6. Jing-Yu TAN skriver:

  Rest in Peace.

 7. Johanna Holmberg skriver:

  Det var verkligen tråkigt att höra, jag har varit utlandsstationerad under de senaste 3 åren, nyligen hemkommen igen fick jag på omvägar veta om Björns bortgång. Träffad Björn för första gången i Växjö på den forna Vårdhögskolan. Som nybakad forskare och tillfälligt inryckt lärarutbildare från Stockholm. Under min forskningstid därefter, om statiner och kolesterol, behöll vi kontakten och Björn har alltid gett mig den extra energi som jag behövt för att driva igenom mina projekt på bästa möjliga sätt. Kommer att sakna mina samtal med honom. Johanna ”Jonna” Holmberg @ http://www.rosuvastatin.se/

Leave a Reply